Seizoens Producten Kalender

Koken met seizoensproducten is hip. Maar vooral ook lekker en goedkoop. En eigenlijk gewoon zoals het hoort. Bovendien beter voor het milieu aangezien er minder vervoer, kassen etc aan te pas komen. Maar wanneer is het nou asperge tijd? Wanneer zijn de aardbeien het zoetst en het goedkoopst? Wanneer ligt de Javastraat weer vol met Watermeloenen? Wanneer koop ik het beste verse paling en wanneer is het vlaggetjesdag. En de Beaujolais primeur? Wanneer komt die?

Deze vragen stel ik mezelf ook ieder jaar weer. Daarom heb ik een soort seizoensproducten kalender gemaakt. Of eigenlijk een producten shortlist met per product de periode wanneer ze het best verkrijgbaar zijn. En ook waarom. De seizoenskalender bevat (naast bovenstaande producten) o.a. de volgende zaken:

  • Mossel seizoen
  • Wild seizoen
  • Garnalen tijd
  • Truffel seizoen en welke dan te kopen
  • Boerenkool seizoen
  • Bospaddenstoelen tijd
  • En waar ging die vorst nou ook alweer overheen? Anders dan Maxima.

De kalender is verre van compleet en misschien een beetje vreemd maar ik vindt hem leuk. Je kunt hem als PDF downloaden en eventueel uitprinten en in je keuken hangen. Online kennis waar je offline echt iets aan hebt.De kalender is overigens opgemaakt in 2x A3 formaat. Maar volgens mij kun je hem ook wel als A4 printen. Bovendien is het versie 0.1. In ontwikkeling dus. Kom later nog een kijken voor de verbeterde versie.

Als als je vragen, opmerkingen, toevoegingen of verbeterpunten hebt dan hoor ik die graag. Stuur een mailtje naar feedback [at] vincentludenhoff [punt] nl

Seizoens producten kalender downloaden

Zoals ik al aangaf is mijn kalender verre van compleet. Mocht je meer info of andere producten zoeken dat zijn dit goede bronnen:

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>