Recept Thé Marocain (of Marokkaanse thee)

Marokkaanse Thee; een echte opkikker tegen de Knock Out van sufheid! Heerlijk met verse munt en veel suiker. Santé.

  • Personen: 2
  • Tijd: 10 min

marokkaanse thee set

Ingrediënten:

  • Metalen Theepot
  • Chinese gunpowder thee
  • Verse Munt
  • Kristalsuiker
  • Saffraan
  • Water

Bereiding:

Doe in de metale theepot het volgende: 1 theelepel Chinese gunpouwderthee, 2 flupjes saffraan, 3 tot 4 theelepels kristalsuiker (naar eigen smaak), een vlinke bos verse munt en drie kopjes water. Breng het geheel aan de kook. Laat de theepot nog 5 minuten op een laag vuurtje napruttelen met de klep open (tegen het overkoken). Heet serveren in kleine glaasjes.

3 comments to Thé Marocain (of Marokkaanse thee)

  • Mervin

    Ik drink het het liefst zonder suiker, maar ik begrijp van heel veel mensen dat dat niet hoort… Klopt dit??

  • hamza

    Abramoff, je kan natuurlijk ook altijd wat minder suiker in je thee doen. suiker is wanneer je thee maakt altijd een kwestie van smaak, en hoeft dus niet per se door het recept bepaald te worden

  • Abramoff

    Is inderdaad lekker maar mij iets te zoet. Als ijsthee is hij daaraantegen weer erg lekker. De hete thee over een berg ijs heen schenken. Door het ijs wordt de thee slapper, daarom wel sterk maken in het begin.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>