Recept Thaise viskoekjes van kabeljauw

Heerlijke Thaise viskoekjes op basis van kabeljauw. Makkelijk en een echte aanrader. Ze zijn zowel warm (vers) als warm (magnetron) als gekoeld erg lekker. Wel met chilisaus natuurlijk. En invriezen kan ook.

  • Personen: 2
  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Benodigdheden: staafmixer of keukenmachine.

viskoekjes

Ingrediënten:

  • 300 gram kabeljauwfilet,
  • 1 limoen (citroen kan ook maar limoen is lekkerder)
  • 2 eetlepels rode currysaus (pot Thai Kitchen bij C1000 of Jumbo)
  • 5 eetlepels bloem en een groot ei.
  • 1 eetlepel vissaus (Thai Kitchen of andere oplos vissaus)
  • verse basilicum
  • 2 bosuitjes
  • 1 deciliter zonnebloemolie om in te bakken.
  • twee sausen een chilisaus en een ketjapsaus om mee te dippen.

Bereidingswijze:

In de keukenmachine de rauwe vis fijnmalen. Van de limoen de schil afraspen nadat je hem hebt schoongewassen. Currypasta, bloem, ei, limoenrasp en vissaus toevoegen en mengen. (Eventueel extra bloem toevoegen)(vind ik minder lekker). Blaadjes basilicum in reepjes knippen. Bosuitjes wassen, en in dunne reepjes snijden. Door de vispuree mengen. Nu met vochtige schone handen ca. 12 bolletjes vormen. Bolletjes iets platdrukken.

In koekenpan de olie verhitten. De viskoekjes  in circa 6 minuten aan twee zijden bruin bakken. Ze zijn zowel warm (vers) als warm (magnetron) als gekoeld erg lekker. Wel met chilisaus natuurlijk. Invriezen kan ook.

Gecombineerd:

Ook heel lekker met komkommersalade met pikante zoet-zuredressing of komkommerdipsaus.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>