Recept Surinaamse Black Bean Soup

Heerlijke Surinaamse zwarte bonensoep. Daar maken ze hem eigenlijk met bloedworst maar aangezien ik niet van bloedworst houd maar des te mee van chorizo maak ik hem daarmee.

  • Personen: 8
  • Tijd:
    • 15 minuten werken
    • 2 uur pruttelen

blackbeansoup

Ingrediënten:

  • 500 gram Black Beans
  • 500 gram chorizo
  • 1 ui
  • handje gehakte selderij
  • 4 tenen knoflook
  • scheutje Worchestershire saus
  • klein beetje suiker
  • ongeveer 20 ml citroensap
  • scheutje sherry
  • 1 hardgekookt ei
  • zout en peper
  • 2 liter water

Bereiding:

Snij de chorizo in dobbelsteentjes en bak ze even uit op hoog vuur. Voeg vervolgens de ui 1 minuut toe. Spoel de bonen schoon en breng ze  – in de pan met de chorizo en de ui – met de selderij, knoflook en twee liter water,  op een laag vuur aan de kook. Laat ongeveer 2 uur zachtjes doorkoken totdat de bonen zacht zijn. Voeg zo nodig meer water toe. Pureer de soep vervolgens met een blender of door hem door een doek of vergiet te drukken.Voeg dan de Worchestershire saus, het citroensap en de sherry toe. Breng op smaak met zout en peper. Als de soep tijdens het pureren erg is afgekoeld verwarm je hem nog even goed en vervolgens server je hem met dunnen plakjes citroen en ei of met lente ui en een beetje (zure) room. Koriander is er ook lekker bij.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>