Recept Speklapjes met Andijvie en Rijst

Toppertje van Joep!

Hollands – Chinese fusion gerechtje, ideaal voor studenten. Snel, goedkoop, het lijkt gezond maar is eigenlijk gewoon lekker vet. ;-)

  • Personen: 2 a 3
  • Tijd: 15 min

 

Ingrediƫnten:

  • 2 speklapjes
  • 400 gram gesneden andijvie
  • teentje knoflook
  • uitje
  • ketjap
  • sambal
  • rijst

Bereiding:

Snij de speklapjes in blokjes en bak ze in een grote koekenpan of wok. Als ze lekker bruin zijn voeg je het uitje toe. Dan de knoflook en bijna meteen de andijvie toevoegen en laten slinken. Als de andijvie geslonken is voeg je een goede lepel sambal toe en blus je het geheel af met ketjap. Serveren met rijst.

 

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>