Recept Spaanse Visschotel met Kabeljauw en Sherry

Eigenlijk een receptje van Harma. Uit de tijd dat ze nog vegetarisch was ;-)

Lekker met mosterd en sherry.

  • Personen: 4
  • Tijd: 60 min


Verse Kabeljouw

Verse Kabeljauw

Ingrediënten:

  • 400 g kabeljauw
  • 2 rode uien
  • 2 paprika’s
  • 3 tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • amandelschaafsel of pijnboompitjes
  • sherry
  • mosterd en cayennepeper

Bereiding:

Wrijf de kabeljouw in met zout, peper en een flinke lik mosterd; leg de kabeljouw in een overschaal. Hierop leg je plakjes tomaat. Hierover ook weer wat zout en peper. Fruit de gesnipperde rode ui aan met de uitgeperste knoflook. Bak de in reepjes gesnede paprika even mee. Blus af met een flinke scheut sherry (niet te zuinig!!), en laat even 10 minuutjes sudderen. Voeg zout en cayennepeper toe. Doe de inhoud van de pan over de kabeljouw en doe er wat amandelschaafsel of pijnboompitjes overheen. Half uurtje in de over op 200 graden. Serveer de schotel met zilvervliesrijst, en een goed glas spaanse witte wijn! Bueno proveca (of zoiets!)!    

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>