Recept Spaanse Sangria

De zon schijnt, de zomervakantie is begonnen; tijd voor bikini’s, Sangria en hoofdpijn!

  • Personen: 6 -10
  • Tijd: 20 min bereiden & paar uurtjes marineren

sangria

Ingrediënten:

  • 1 fles (slechte) rode wijn
  • 2 glazen cognac, brandy of vieux. 100 ml of zo.
  • 1 glas (50 milliliter) sinaasappel likeur (Grand Marnier). Ik gebruik ook soms crème de casis of een ander fruit likeur. Afhankelijk van wat ik in huis heb.
  • 1 glas wodka (Kan ook zonder. Maakt het iets sterker)
  • paar eetlepel honing of suiker naar smaak. Kan beide maar honing lost natuurlijk net wat beter op in koude vloeistof.
  • 75 centiliter spa groen of Fanta lemon, 7up of zo. (Gewone Fanta kan eventueel ook. Dan doe je minder suiker en wat meer echte citroen)
  • Zelf gebruik ik vaak ook een halve fles cranbarry juice. Dat is echter optioneel.
  • 1 appel
  • 2 sinaasappels
  • 1 citroen
  • Eventueel wat ananas
  • Eventueel wat ander fruit dat je nog in huis hebt.
  • Naar smaak spa rood. Halve liter of zo. Gewoon als je wil verdunnen omdat je het wat sterk vindt.

Bereiding:

Het fruit schoonmaken en in partjes of blokjes snijden (de citroen schil ik niet, snij ik alleen in partjes) en alles in een pan gooien. Proeven en verfijnen. Daarna een paar uur (of een nacht = nog beter) terug koelen in de koelkast of vriezer, afhankelijk van hoe veel haast je hebt. Serveren in een mooi glas met een suikerrandje, een rietje en wat ijsblokjes.

Heerlijk in de avondzon op het stand of bij de barbecue

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>