Recept Salade van Venkel, Parmesan en Rucola

Heerlijke fris knapperige salade voor er bij. Een beetje Jamie Oliver style. Heel makkelijk, heel snel, heel puur.  Heerlijk bij kalfsvlees of als voorgerecht met bijvoorbeeld carpaccio.

  • Tijd: 10 min
  • Eventueel klein uurtje laten staan

parmasan rucola salad

Ingrediënten:

  • Venkel
  • Parmasan
  • Rucola
  • Citroensap
  • Olijfolie
  • Peper

Bereiding:

Ik heb dit recept in de Vis geleerd en weet daarom de de verhoudingen niet precies. Heb het altijd uit de losse pols gemaakt.

Snij de venkel in dunne repen en maak aan met ruim citroensap, olijfolie en grof gemalen peper. Het mag lekker vettig van de olie zijn. Het liefst een klein uurtje zo laten staan. Dan gaart de citroen de venkel een beetje. Rasp de parmesan grof. Als het tijd is om op te dienen meng je de parmesan (250 gram per 3 a 4 venkels gok ik) en de rucola er door. Van de rucola heb je minder nodig. Drie delen venkel op één deel rucola of zo. Eventueel wat verder op smaak met citroensap, olie en peper.

Als je met vis werkt kun je de parmasan misschien beter weg laten.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>