Recept Salade van Asperges, Artisjokken en Gamba’s

Het asperge seizoen en de zomer zijn weer op komst. Tijd voor een heerlijk lichte salade met asperges dus.

  • Personen: 4
  • Tijd: 30 min


groene asperges te koop

Ingrediënten:

  • 12 grote stevige gamba’s
  • 24 (groene) asperges
  • 4 grote artisjokharten uit blik
  • 1 sjalotje
  • 60ml (sherry)azijn
  • 60ml (wal)notenolie
  • 1.2dl plantaardige olie
  • 1 el verse kervel of bieslook
  • zout

Bereiding:

Bereid de gamba’s zoals je gewend bent. Je kunt ze even bakken in olijfolie of kort koken in een mooie bouillon of witte wijn. Als ze gaar zijn pel je de gamba’s en zet je ze in de koelkast. Maak de asperges schoon en kook ze in 10-15 minuten gaar in een pan ruim kokend water met zout. Probeer ze tijdens het koken rechtop te zetten, dan kook je de topjes niet tot pap. Als ze gaar zijn spoel je ze af met koud water en zet je ze weg in de koelkast. Maak nu een dressing door het fijn gesneden sjalotje door de azijn te roeren. Klop er langzaam de olie door en voeg daarna de kervel of bieslook toe. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Haal de artisjokharten uit blik, spoel goed af, dep ze droog en haal ze door de dressing. Doe dit ook met de asperges. Wees voorzichtig dat je de punten niet breekt. Eventueel kun je alles nu weg zetten in de koelkast tot je het gerecht serveert. Op dat moment haal je alles uit de koelkast en leg je de asperges, artisjok en gamba’s op een bord. Giet de resterende dressing er over en garneer eventueel met een takje kervel. Heerlijk zomers lunch gerecht   

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>