Recept Salade gésiers de canard = Salade met eendenmaagjes

Het is al weer bijna Kerstmis. En ik was nieuwsgierig welke gerechten mijn vrienden als echte kerst topper zien. Welke gang komt er zeker op tafel bij hen dit jaar?

Myrthe (die normaal gesproken soep, kip of vlees op tafel zet, verraste me met deze prachtige, klassiek franse salade. Een goede en kerst-waardige keus, wat mij betreft aangezien het naast chique ook nog snel en betrekkelijk simpel is. Het kan bijna niet mislukken, geeft je alle tijd je aandacht op je familie te richten en ze toch iets bijzonders voor te zetten. bij mij komt hij ook op het menu. Bij jou ook?

Bedankt Myrthe!

  • Personen: 4
  • Tijd: 25 min

Salade gésiers de canard

Ingrediënten:

  • gésiers de canard (eendenmaagjes in confit of vet, denk ik, in blikje)
  • spekjes
  • mesclune salade of kropsla, geen ijsberg
  • vleestomaten of gewone niet al te rijpe tomaten
  • sjalotje
  • walnoten
  • eventueel een paar gekonfijte kastanjes
  • olijfolie
  • azijn
  • mosterd

Bereiding:

Spekjes uitbakken
Gésiers uit blikje in pan zachtjes verwarmen
Best veel sla op bordjes doen
Flink wat tomaat erbij
Beetje fijn gesneden sjalotje erbij
Lauwwarme gésiers op sla doen, een stuk of 7 de man, niet te veel
uitgebakken spekjes erbij, niet te veel
In pan van uitgebakken spekjes, die niet meer onder vuur staat, olijfolie doen, best veel, 100ml of zo, beetje azijn en flinke eetlepel mosterd, dit door elkaar roeren en over de salade heengieten
beetje walnoten en eventueel erg weinig kastanjes er op doen.

Lekker!

Verder hebben ze bij de makro met de kerst altijd een fantastische ijstaart van movenpick, zou ik doen.  ;-)

1 comment to Salade gésiers de canard = Salade met eendenmaagjes

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>