Recept Pompoensoep

Van Olivier een heerlijke pompoensoep die een combinatie is van verschillende culturele invloeden. Zowel Marokkaanse, Surinaamse als Nederlandse marktverkopers gaven mij tips om de soep lekkerder te laten smaken.  Na veel proberen en proeven is deze fusion-cooking tot een smaakvolle soep gekomen die menig hongerige maag doet stillen.

  • Personen: 6
  • 5 minuten voorbereiding
  • 10 minuten hardwerkentijd
  • 25 minuten inkoken (ben je vrij)
  • 10 minuten afronding

pompoensoep-3

Ingrediënten:

  • 2 wortels
  • 1 fikse aardappel
  • 1 grote ui
  • 4 tenen knoflook
  • stuk pompoen van ongeveer 1,25 kg
  • klontje roomboter
  • 1/4 tl zout
  • 1/2 tl peper
  • 1 tl Surinaamse kerrie
  • 9 dl groentebouillon
  • 1/4 citroen
  • stukje sinaasappelschil
  • 5 laurierbladeren
  • 2 dl melk
  • koriander
  • pijnboompitten
  • Belangrijk: Staafmixer

Bereiding:

Schraap de wortel en snijdt in ringetjes. Schil de aardappel en snijdt in blokjes. Leg opzij! Snijdt de ui fijn en fruit deze in een voorverwarmde soeppan met de boter. Voeg de fijn gesneden knoflook een paar minuten later toe. Laat het geheel af en toe roerend goudbruin worden op een mild vuur. Ontdoe tijdens het fruiten de pompoen van pitten en schil. Snijdt het vruchtvlees in  stukken. Kook tevens het water zodat de bouillon goed heet is.

Wanneer de uien goudbruin zijn voeg je de aardappel, wortel, pompoen, zout, peper en kerrie toe en fruit voor nog twee minuten terwijl je alles goed door elkaar husselt. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Voeg het citroensap, de laurierbladeren en een afgesneden reep een sinaasappelschil aan de soep toe. Laat het geheel gedurende 25 minuten zonder deksel op een mild vuur al kokend gaar worden.

In de tussentijd rooster je de pijnboompitten en hak je de koriander in stukjes. Wanneer de pompoen zacht begint te worden haal je de soep van het vuur en vis je de laurierbladeren en sinaasappelschil uit de soep. Maak vervolgens de soep met de staafmixer tot een puree. Voeg de melk aan de soep toe en roer deze d’r goed doorheen op een laag vuurtje. Serveer de soep heet! Garneer de soep met de pijnboompitten en koriander. Samen met een warm stuk brood en fantasie heb je een heerlijke maaltijd!

1 comment to Pompoensoep

  • Kiki

    Erg lekker. Deze keer gemaakt met kokosmelk en kippenbouillon en een rode peper erdoor. Ik ga de soep eten met Turks brood en merquezworstnes van de Turkse slager en tzatziki en humus en een goeie winn

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>