Recept Philly Cheese Steak

Als je in een Philly Cheese Steak bijt, loopt het vet onherroepelijk je mouw in. De echte liefhebber kenmerkt zich dan ook door het aannemen van een speciale positie bij het eten, ‘the Philly lean’: staand op straat, het hoofd voorover gebogen naar het druipende broodje, zodat het vet niet op je kleren maar op de grond valt. (bron: Philly Cheese Steak | de Volkskrant)

  • Personen: 4
  • Tijd: 10 min.

philly chees steak

Ingrediënten:

  • Rundvlees – heel fijn gesneden Rib Eye (iets goedkopers kan ook maar goed vlees is belangrijk)
  • Groene paprika
  • Ui
  • bakje smeerkaas
  • chilisaus
  • witte puntjes

Bereiding:

Snij de uien en de paprika fijn. Smelt de smeerkaas (in de magnetron) en leg het broodje even opengesneden onder de grill. Fruit de uien en paprika kort aan en doe na een minuutje het vlees erbij. Kort aanbraden. Als het vlees gaar is pak je het broodje en doe je het vlees erin. Daarna de uien en de paprika erop en begieten met de warme smeerkaas. Tot slot een kwak chilisaus! Eet Smakelijk. Doet het goed bij een kater. Natuurlijk kun je varieren door champignons toe te voegen of de paprika te vervangen door groene pepers.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>