Recept Pasta met Zalm, Spinazie en Basilicum

Dit snelle recept is een prachtige combinatie. Fluweelzacht en de meer professionele versie van de, in (meisjes) studentenhuizen zo populaire pasta met zalmsnippers en roomsaus.

En een betere foto is natuurlijk welkom. Deze is namelijk van een net iets andere variant. Met aardbeien. Vast van een Amerikaan. Die doen dat soort shit. Het lijkt mij dan weer minder geslaagd.  Maar als het onverhoopt toch lekker is hoor ik het graag. Tot die tijd maak ik hem zonder.

  • Personen: 2
  • Tijd: 20 min.

spinazie_zalm

Ingrediënten:

  • 2x verse zalmmoten
  • 150 gram verse spinazie
  • bos basilicum (ongeveer 30 gram – alleen de blaadjes)
  • 40 ml witte vermout (Martini Bianco bijv)
  • Pasta. Ik gebruik voor dit gerecht meestal Penne.
  • 50 ml slagroom (of een magere room vervanger)
  • 25 ml (niet te zoute) boullion. Gebruik een half boullion blokje ipv een hele bijvoorbeeld.

Bereiding:

Het lekkerste is om de zalm te grillen. Op de BBQ of in een grillpan. Als je geen grillpan hebt kun je de zalm natuurlijk ook gewoon in een pannetje gooien of in de oven schuiven. Of beide. Dat doe ik zelf meestal. Eerst even aan beide kanten bruin bakken, op smaak brengen met zout en vers gemalen peper, en dan nog even doorgaren in de oven. Zalm mag – wat mij betreft – best een beetje rosé blijven. Ik doe 5 minuten in een pan en daarna een minuut of 5 in een oven, op 200 graden. Op de gril doe je hem een minuut of 5 a 7 aan beide kanten. Alles bij elkaar heeft het beestje dus ergens tussen de 10 en 15 minuten nodig. Je pasta – als het water kook – een minuut of 8; je begint dus met de zalm.

Kook de pasta en bak in een wok kort – op hoog vuur – de spinazie. Eventueel kun je eerst een gesnipperd uitje fruiten en daar de spinazie aan toevoegen. Komt het gerecht iets hoger op smaak. Breng verder op smaak met zout en peper. Een een ander pannetje doe je de helft van de vermout, de bouillon en de room. Dit laatje even inkoken. Ongeveer de tot de helft of net iets minder.

Als de spinazie begint te slinken blus je het af met de andere helft van de vermout. Vervolgens haal je de spinazie uit de pan en roer je de hele basilicum blaadjes er door.

Meng nu de spinazie door de penne en verdeel over twee borden. Vervolgens de zalm moot op de paste en tot slot de saus er over. Heerlijk!

2 comments to Pasta met Zalm, Spinazie en Basilicum

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>