Recept Obama’s Chili

Volgens Sylvia Witteman is Obama gek op chili.
Geen idee hoe hij het lekker vindt, maar dit is wel een goed recept!

  • Personen: 4
  • Tijd: 20 minuten en +/- 2 (of 1) uur sudderen

obama chili

Ingredienten:

  • 1 kilo riblappen, in kleine dobbelsteentjes (of rundergehakt mag ook: wel BIO natuurlijk!)
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 rode paprika, stukjes
  • paar tenen knoflook, gesnipperd
  • scheutje olijfolie
  • tomatenblokjes in blik
  • 1 blik chilibonen
  • 1 eetlepel gemalen komijn
  • versgemalen zwarte peper
  • 4 eetlepels chilipoeder
  • naar smaak kleingesneden verse rode pepers
  • eetlepel kaneel (of een stokje)
  • half flesje bier

Garnituur:

  • zure room
  • geraspte kaas
  • verse koriander
  • lenteui
  • stokbrood

Braad het vlees (eventueel in porties) aan in de hete olie. Fruit daarna de uien met de knoflook, en voeg de paprika toe en bak even mee. Alle overige ingredienten toevoegen, behalve de bonen en die van de garnituur. Zout naar smaak. Laat alles minstens 2 uur stoven (gehakt hoeft maar een uurtje), of tot het vlees mals is. Voeg bij droogkoken wat water toe. Voor het opdienen de bonen doorroeren, en nog even door laten warmen.

Gloeiend heet opdienen in kommen. Zet er bakjes bij met zure room, geraspte kaas, kleingesneden uitjes en koriander.
Brood (of tortilla chips!) erbij. Bueno apertitoe!

1 comment to Obama’s Chili

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>