Recept Noodels met Gamba

Heerlijke Noodelsoep op Thaise wijze met een dikke gamba voor extra flair.

  • Personen: 4
  • Tijd: 20 min.

thaise-noodles

Ingrediënten:

  • Eiernoodels
  • half bouillonblokje
  • taugé
  • courgette
  • ui
  • knoflook
  • stukje gember
  • 1 kipfilet
  • 4 gamba’s
  • 1 dikke theelepel thai curry paste
  • blikje kokosmelk
  • scheutje rijstwijn of sake
  • verse koriander

Er kan vrijelijk gevarieerd worden met de ingrediënten. Alleen de noedels
bouillon en currypasta zijn essentieel.

Bereiding:

Snij de kip en de groeten in blokjes, hak de knoflook, gember en koriander fijn. Los het halve bouillonblokje op in 500 ml heet water. (Op de verpakking staat 1 blokje per 500 ml, maar dan wordt het gerecht te zout.) Braad de kip in (olijf) olie en voeg na 3 minuten de groentes toe (maar niet de taugé?). Zet alles nog even kort aan en voeg dan de knoflook, gember en currypaste toe. Eén minuutje mee fruiten en alles afblussen met rijstwijn/sake. (Je kunt nu eventueel ook wat ketjap toevoegen.) Als de sake een beetje is verdampt de bouillon toevoegen. Kort aan de kook brengen en meteen uitzetten. Noodels toevoegen en nog 3 minuten laten staan. (Pas op, sommige noodels moeten wel koken, de meeste niet. Kijk op de verpakking.) Bak ondertussen de Gamba’s in wat hete olie kort gaar. Voeg aan het eind nog wat gesnipperde knoflook toe. Verdeel de taugé? over 4 kleine bakjes en schep de noodelsoep er overheen. Hang de gamba aan het randje. Serveer met stokjes, lepel en sake

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>