Recept Mosselen à la grandmère

Heerlijke mosselen zoals pa ze graag eet. Hij heeft het recept van zijn Franse buurman gekregen. En die kreeg het natuurlijk van zijn oma. Zoals dat hoort met dit soort recepten.

Het geheim zit hem in de keuze voor de wijn en het bereiden op hoog vuur. En in de crème fraîche en ham natuurlijk. Eigenlijk is het hele recept gewoon 1 groot geheim.

  • Personen: 4
  • Tijd: 20 min.

Ingrediënten:

  • 2 kilo (kleine) mosselen
  • 3 uien
  • 1 blikje champignon de paris (kleine chapions in een blikje)
  • paar plakken mooie rauwe ham
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 teentje knoflook
  • 4 eetlepels crème fraîche
  • 0,5 liter witte Loire wijn.

Bereiding:

Snipper de uien heel fijn en maak de mosselen schoon. Maak de knoflook schoon en plet die even met een koksmes. Snij de ham in plakken.

Doe vervolgens de de mosselen in een pan (met dikke bodem) en giet daarover de wijn. Voeg de gesnipper de ui, champignons, de reepjes ham en kruiden toe en breng alles op hoog vuur aan de kook. Laat ongeveer 3 minuten doorkoken tot alle mosselen zijn geopend.

Schud de pan even om om alles nog een keer goed te mengen.

Voeg nu de creme fraiche toe en schep nog een keer om.

Opdienen met brood of lekkere dikke frieten en sausjes naar keuze.

En zo kan het ook:



Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>