Recept MonChou taart maken

Heerlijke Monchou taart. Makkelijk zelf te maken en snel klaar. Let op: zeer lekkere, maar heftige taart, eet er niet te veel van in een keer!!

Dan nog even het verschil tussen MonChou taart en Cheesecake. Eigenlijk is dat er niet. Cheesecake staat voor een taart met verse roomkaas. MonChou bijvoorbeeld. Maar je kunt de taart ook maken met Mascarpone bijvoorbeeld. Dan is het ook een Cheesecake. Maar geen MonChou taart meer. Spaghetti is pasta. Maar pasta is niet persé spaghetti. Dat werk.

  • Tijd: 45 min.

monchoutaart


Ingrediënten:

  • 175 gram bastognekoek
  • 125 gram boter
  • 2.5 dl slagroom
  • 1 pakje klopvast
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 pakje MonChou (100 gr)
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 1 doosje aardbeien of blikje mandarijntjes of perzikschijfjes voor de mooi en lekker
  • rond bakblik

Bereiding:

verkruimel de bastognekoeken, erg belangrijk dat het echt kruimels zijn, anders krijg je klontjes in je bodem. Smelt de boter op een laag pitje, zorg dat ie niet bruin wordt. Doe de gesmolten boter bij de koekkruimels en maak er een papje van. Stort dit in de bakvorm en druk goed aan met bv de achterkant van de lepel, zodat er een glad geheel ontstaat. Zet het blik in de koelkast, zodat de boter stolt en de bodem hard wordt. Klop de slagroom met de klopvast en de vanillesuiker tot een stevige massa (let op dat je niet te lang klopt, want slagroom wordt snel boter!!). Prak met een vork de basterdsuiker door de MonChou, zodat er een klontvrij, stevig mengsel ontstaat. Doe dit mengsel bij de slagroom en schep het geheel voorzichtig door elkaar, totdat alles is vermengd. Zet de taart minstens 1.5 uur in de koelkast, voordat je de vruchtjes er bovenop legt. Let op: zeer lekkere, maar heftige taart, eet er niet te veel van in een keer!!    

10 comments to MonChou taart maken

  • hannie

    Bij verschillende recepten lees ik dat je 2 pakjes mon chou moet gebruiken. Hoe zit dat?
    Kun je ook de veel goedkopere roomkaas gebruiken?
    Groetjes

  • Een lekker recept, wij maken alleen de bodem van brusselse kermis(kokosbiscuits)

  • Rita

    weet je zeker dat de verhoudingen goed zijn… ik vind m mierezoet geworden, als ik m nog eens maak dan met de helft minder suiker hoor

  • alia

    ik ben de taart nu aan het maken, maar heb t idee dat mijn vorm te groot is voor de hoeveelheden die hier genoemd worden,ik heb een vorm van 24 cm doorsnede. op welke vorm is dit recept gebasseerd? bedankt!

  • Jacoba Merkus-Huisman

    Heb net de monchoutaart gemaakt.Ging goed.Ik had geen klopvast in huis dus ik hoop dat het goed gaat!!En ik gebruik Vlaaivulling Kersen van Hak.Gaat ook goed hoor!
    Groetjes Jacoba

  • Esther

    Voor de kinderen kan je het in een cake vormjes doen (van gekleurde papier bv.), staat erg feestelijk en heb je gelijk een goede portie voor een kinderverjaardag!

  • Margo

    Helemaal top, echt heerlijk inderdaad goed voor een (kinder) verjaardag maar dan niet te grote stukken.Heerlijk met verse aardbeien.

  • Hi Nina,

    De taart nu twee keer gemaakt. Echt helemaal top! Ook nog twee andere recepten (Monchou & Cheesecake) gemaakt maar die van jou is de absolute winnaar.

    1 tip: Het prakken van de suiker door de monchou is een beetje een kut klus. De laatste keer heb ik dat met de deeghaken van de mixer gedaan. De suiker er door gekneed. Dat werkte helemaal goed en maakt het recept sneller. De laatste keer heb ik de taart in 20 minuten gemaakt. De bodem even 10 minuten in de vriezer om sneller te laten opstijven.
    Voor 5 euries, binnen 20 minuten een heerlijk verjaardags cadeau. ;-)

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>