Recept Lauwwarme salade van krieltjes, peultjes, en nog zo wat

Mooie en snelle maaltijdsalade met knapperige groente, krieltjes, wat worst en Parmezaan. Standaard voor twee personen.

  • Personen: 2
  • Tijd: 10 min

peultjes

Ingrediënten:

  • 350 g geschilde voorgekookte krieltjes
  • 100 g verse peultjes (of sugar snaps)
  • 2 tomaatjes
  • 30 g vers geraspte paremasan
  • 1 frasl
  • 2 teentje knoflook
  • boter en scheut olijfolie
  • zout peper en herb de provance
  • 1 gele paprika
  • 1 kleine rode ui
  • sap van een halve citroen
  • scheut witte balsamico
  • stukje gekruide harde varkensworst

Bereiding:

Snij de worst in dobbelsteentjes. Snij de tomaat in 6 a 8 partjes, de paprika in grove blokjes en de ui in ringen. Doe een scheut olijfolie in een wok en bak de worst even kort krokant. Doe een klontje boter in de pan en voeg, als de boter is gesmolten de krieltjes toe. Voeg wat zout en kruiden toe. (Provençaals en wat dragon bijvoorbeeld). Bak het geheel in een minuut of 10 lekker bruin. De krieltjes hebben nu een kleur maar de worst is nog niet verbrand. Voeg nu nogmaals een klontje boter toe. Op het moment dat de boter bijna gesmolten is voeg je de peultjes en de rode ui toe. Even een kleine minuut schudden en laten mee warmen. Vervolgens zet je het vuur uit! Nu voeg je de paprika en de tomaat toe. Nogmaals een beetje schudden. Zout en peper toevoegen en het sap van een halve citroen. Eventueel ook een scheutje witte balsamico. Balsamico maakt het iets zoeter. Als je dat doet iets minder citroen toevoegen. Tot slot op smaak brengen met zout, peper en eventueel nog wat kruiden. Uitserveren met wat vers geraspte Parmezaan en klaar.

3 comments to Lauwwarme salade van krieltjes, peultjes, en nog zo wat

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>