Recept Lams spiesjes voor op de barbecue

Deze spiesjes zijn makkelijk voor te bereiden en vooral heel lekker! Als je van lamsvlees houdt moet je deze zeker een keer maken. De combinatie met laurier is weer eens wat anders. Je kunt overigens het lamsvlees ook vervangen door geitenvlees, ook heel lekker.

Er moet absoluut een sausje bij anders is het wat saai. Ik maak meestal een tzatziki achtig sausje.

  • Personen: 4
  • Tijd: 20 min. (ex. marineren)

lamsspiesjes voor op de bbq

Ingrediënten:

  • 400 gram lamsvlees (of geitenvlees ) het liefst in stukjes, scheelt je een hoop tijd
  • 3 teentjes knoflook
  • zout, peper, olijfolie
  • (verse) laurierblaadjes
  • houten spiesjes of tapas prikkers

Voor het sausje:

  • 250 gram yoghurt of kwark
  • 4 el. verse fijn gesneden munt
  • 4 el. fijngehakte dille
  • 4 el. fijngehakte peterselie

Bereiding:

Als het vlees nog niet gesneden is, snijd dit dan in blokjes. Pers de tenen knoflook en meng het vlees met de knoflook, zout, peper en olie. Laat dit even marineren (hoeft niet maar is wel lekker). Maak ondertussen het sausje: yoghurt mengen met de verse kruiden en wat zout en peper. Rijg daarna de stukjes vlees en de laurier om en om aan de spiesjes.  Klaar ben je! In combinatie met het sausje echt een super lekker en gemakkelijk barbeque receptje!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>