Recept Kaasstengels

Je kent ze wel: Kaasstengels. Bij de bakker of in zo’n vierkant doosje bij de supermarkt. Maar ze zijn heel makkelijk zelf te maken. In een paar minuten klaar en lekker bij de borrel of te combineren met een mooie (kreeften) soep of  salade.

  • Tijd: 10 min bereiden & 10 min bakken.

kaasstengels

Ingrediënten:

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 1 ei
  • 150 gram jong smelt kaas (geraspt)
  • 150 gram pittige kaas geraspt (old Amsterdam of zo)
  • peper

Bereiding:

Laat het bladerdeeg ontdooien en meng de twee soorten kaas door elkaar.  Leg 1 plakje op je werkblad en bestrooi met ongeveer 1 eetlepel kaas. Leg een tweede plakje deeg op het eerste en bestrooi ook deze met kaas. Leg een derde plak er bovenop en bestrooi deze niet. Je hebt nu een soort clubsandwich. Maak van de andere drie plakjes nog zo’n pakketje.

Rol nu beide pakketjes met een deegroller uit. Tot ze ongeveer net zo dik zijn als 1 plakje bladerdeeg. Klp het ei los en bestrijk beide deeg plakken met het ei. Snij repen van ongeveer 4 centimet breed en draai deze als een soort wokkel.

Leg deze kaas wokkels op een schone bakplaat (met bakpapier) en besrooi ze met de overige kaas. Tot slot een goede hoeveelheid vers gemalen peper er over. 10 minuutjes bakken in een oven op 180 a 200 graden en je kaasstengels zijn klaar.

8 comments to Kaasstengels

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>