Recept Kaasboterhammen

Kaasboterhammen. Mijn moeder maakte ze soms voor ons als ze geen zin of tijd had om te koken. Zij voelde zich dan ongetwijfeld schuldig, wij waren zielsgelukkig. Kaasboterhammen!

Jeugdsentiment dus. Maar afgezien daarvan is het een prima manier om van wat oud brood en drie afgekloven korstjes kaas (als als je mazzel hebt, heb je nog een beurs tomaatje)  een top maaltje te maken. Beetje crostini achtig. Heerlijk als tussendoortje of gewoon als je een keer geen zin hebt in een echte maaltijd en morgen wel weer over vitamines na denkt.

En vergis je niet; het zijn geen tosti’s. Tosti’s zijn de Jupiler league. Dit is Champions league.

  • Personen: 1 á 2
  • Tijd: 10 min.

kaasboterham

Ingrediënten:

  • 2 tot 4 sneetjes (oud) bruin brood
  • 3 kaas korstjes
  • 1 beurs tomaatje

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snij het tomaatje in (hele) dunne plakjes. Bedek de boterhammen er mee. Snij de korst van de kaas en rasp de restjes. Het beste is als je een mix van verschillende kaas hebt. Dan is het resultaat altijd een verrassing. Beetje jong/belegen voor de smeuïgheid en wat oudere kaas voor de kick. Bedek de boterham nu met een berg geraspte kaas en als je hebt strooi je er nog wat oregano over.
Vijf tot tien minuten in de oven en klaar.

En het kan dus ook zonder tomaat. Is iets minder, iets vetter maar ook goeie shit.

Tot slot: je kaasboterham wordt echt lekkerder met restjes kaas dan met geraspten uit een zakje. Meer smaak, meer ballen, meer spanning.

2 comments to Kaasboterhammen

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>