Recept Italiaanse Jagers Kip

Heerlijk Italiaans kippetje met o.a. tomaat, oregano en rozemarijn.

  • Personen: 4
  • Tijd: 60 min.

italiaanse kip

Ingrediƫnten:

  • 1 kip van +/- 1.8 Kg in 8 stukken gesneden
  • 3 el Olijfolie
  • 2 uien in dunne ringen
  • 1 fijngehakt teentje knoflook
  • 100 gr gesneden champignons
  • 1 kleine groene paprika in plakjes
  • 3 el tomatenpuree, 2dl droge witte wijn
  • blik gepelde tomaten
  • halve theelepel gedroogde rozemarijn
  • halve theelepel gedroogde oregano
  • zout en peper

Bereiding:

Verhit de olie in een pan, breng de kip op smaak met peper en zout en bak de stukken 5 minuten aan beide kanten tot ze licht bruin kleuren. Haal ze weer uit de pan.

Bak de uien 5 minuten en voeg dan de knoflook, champignons en paprika toe. bak alles nog 3-4 minuten. Roer de tomatenpuree erdoor en laat1-2 minuten meebakken en voeg dan de wijn toe. Breng al roerend aan de kook. Voeg de gepelde tomaten toe en sla ze even stuk. Strooi de oregano en rozemarijn over het tomaten mengsel en voeg ook de kip weer toe. Breng op smaak met zout en peper. Doe een deksel op de pan en laat het geheel nog 20-30 minuten sudderen. Haal de kip eruit en leg die op een serveerschaal. Als de saus nog wat dun is laat je die nog 5 minuutjes in koken. Schenk de saus over de kip en serveer met brood of bijvoorbeeld rozemarijn aardappeltjes (ook op dehardegarde.nl). Eventueel nog met een frisse salade.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>