Recept gekonfijte ui met ansjovis op bladerdeeg

Dit is ook een heerlijke tapa. Ik heb het laatst ook een keer als crouton gemaakt bij een vissalade. Is ook super. Snel en makkelijk. Een ideale borrelhap.

  • Personen: 4
  • Tijd: 30 min.

geconfijte ui met ansjovis

Ingrediƫnten:

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 16 ansjovisfilets uit blik
  • 1 ui
  • takje thijm
  • 1 theelepel suiker
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereiding:

Verwarm je oven voor op 200 gr. Celsius. Haal de bladerdeeg uit de vriezer en laat deze wat ontdooien. Snijd het bladerdeeg in kwarten. Snijd de ui in ringen of reepjes en fruit deze kort in de olijfolie. Voeg de suiker toe en een klein beetje water (ongeveer twee eetlepels). Roer goed, als het vocht is verdwenen vuur afzetten. Beleg het bladerdeeg met de ui en de ansjovis en de thijmblaadjes. Doe het bladerdeeg op wat bakpapier in de oven tot het begint te rijzen en een mooi kleurtje heeft. Dit zal tussen de 12 en 15 minuten duren. Warm serveren.

Eet smakelijk!

2 comments to gekonfijte ui met ansjovis op bladerdeeg

  • Jorrit

    U ziet goed. Heb pissaladiere even aan Google onderworpen en dit zal inderdaad (via omwegen) de basis zijn geweest van mijn recept (al had ik er nooit van gehoord). Ik verkeer blijkbaar in goed, of op zijn minst oud gezelschap.De toevoeging van olijf is echter artistieke vrijheid geweest van degene die het recept van beeld heeft voorzien. Zoals u ziet is dit in het recept niet zo. Al wil ik dit best proberen… In mijn hoofd is de smaak al zout genoeg. Weet niet of de olijf nog iets toevoegt aan de geweldige basis van dit recept…

  • Lijkt veel op de Franse pissaladiere en dat is inderdaad ook wel erg lekker. Zie ik daar ook niet zwarte olijven?

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>