Recept Gazpacho Andaluz

De klassieke Spaanse koude soep. Wereldberoemd en heerlijk voor zwoele zomeravonden.

  • Personen: 6
  • 1 uur bereidingstijd
  • 24 uur intrekken

gazpacho_ingredienten

Ingrediƫnten:

  • 1 kilo lekkere tomaten
  • 1 grote groene paprika
  • 1 ui
  • 3 tot 4 grote tenen knoflook
  • 1 kleine komkommer
  • olijfolie
  • zout
  • water
  • azijn
  • tabasco

Bereiding:

De tomaten ruim 10 sec. in kokend water leggen, ontvellen, de zaadjes en onzin verwijderen en in stukken snijden. Was de paprika en de komkommer, de ene helft in kleine stukjes snijden/snipperen en apart in bakjes leggen, de andere helft in stukken snijden en bij de tomaten doen. De ui in stukken snijden en bij de tomaten doen. In een foodprocessor de tomaten, de paprika, de komkommer en de ui goed pureren. Daarna koud water, azijn en olijfolie toevoegen. Knoflook boven de soep uitpersen. Naar smaak tabasco en zout toevoegen. De kleingesneden paprika en komkommer toevoegen. Laat de soep 24 uur in de ijskast door en door koud worden alvorens te serveren. Met warm Turks of olijfoliebrood eten. Uiterst geschikt bij warm weer met een glas vino tinto. Smul smul smullen maar!

1 comment to Gazpacho Andaluz

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>