Recept Frozen Cappuccino of Frappe

Wij noemen het IJskoffie, Grieken noemen het Frappe en Amerikanen meestal Frozen Cappiciono. Hoe dan ook; een toppertje voor de zomer!

De koude koffie met het warme melkschuim maken dit drankje tot een spannende sensatie.

  • Personen: 1
  • Tijd: 5 min
frozen cappucino

frozen cappucino

Ingrediƫnten:

  • 1 dubbele espresso
  • wat ijsblokjes
  • volle melk of chocomelk
  • amadel siroop (of Amaretto)
  • cappuccino schuim of slagroom
  • eventueel (verse) vanille
  • eventueel stroop

Bereiding:

Laat de espresso afkoelen (eventueel door een ijsblokjes toe te voegen. Giet de espresso samen met een aantal ijsblokjes een klein scheutje (choco)melk in een blender. Draaien tot al het ijs kapot is. Op smaak brengen met de amandel siroop en eventueel verse vanille en/of een beetje stroop. In een glas schenken en afmaken met slagroom of warm cappuccino schuim en een beetje cacao.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>