Recept Erotische Chocolade Aardbeien

Heerlijke aardbeien in een jasje van chocolade. Het knapperig bittere van de chocolade gaat perfect samen met de zacht, zoete en sappige aardbei. Een erotische traktatie!

De chocolade aardbeien zijn makkelijk zelf te maken. Samen met een glas Champagne het ideale valentijns ontbijt om je partner mee te verassen. Maar ook erg geschikt bij de koffie of dessertwijn na een mooie maaltijd.  Of gewoon tussendoor. 

  • Stuks: 15
  • Tijd: 30 min.

Champagne Chocolade Aarbeien


Ingrediënten:

  • Doosje grote aardbeien
  • 200 gram pure chocolade (rond de 85% cocoa – van Lindt bijv.)
  • Eventueel 100 gram witte chocola en/of (gekarameliseerde) stukjes hazelnoot

Bereiding:

Verpulver de (pure) chocola en verwarm het au bain marie (in een bakje dat in een pan met heet maar niet kokend water staat). Was de aardbeien maar laat de groene blaadjes er aan zitten. Als de chocolade helemaal gesmolten is doop je een voor een de aardbeien in de chocolade. Mocht je stukjes hazelnoot hebben dan is nu het moment om de aardbei daar door te draaien. Daarna leg je de aardbei op een schaal met vetvrij bakpapier. Als alle aardbeien klaar zijn leg je ze in de koelkast zodat de chocola hard wordt en blijft. Mocht je ook witte chocola hebben gekocht dan smelt je die nu op de zelfde manier als de pure en haalt je de aardbeien weer uit de koelkast (de pure chocolade moet al afgekoeld zijn). Nu haal je een vork door de witte chocola en “druip” je sliertjes witte chocola over de aardbeien tot je tevreden bent met je “designs”.

En zo kan het ook:

2 comments to Erotische Chocolade Aardbeien

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>