Recept Eiersalade met groene saus

Volgende week is het weer kerstmis. Aangezien er toch niemand komt eten, verwennen we ons zelf dus met een lekkere eiersalade. Hartstikke voedzaam en makkelijk. En omdat het kerst is serveren we hem met groene saus. Heel feestelijk.

Ook heel leuk met Pasen trouwens. Ei –> Pasen. Snap je?

Tip: Erg lekker in combinatie met een Schultenbräu. Of meer serieus, als ingrediënt tussen je Club Sandwich.

  • Personen: 4
  • Tijd: 20 min.
EierSalade snijden

Foto door: FotoosVanRobin

 

Ingrediënten:

  • 8 eieren
  • 2 grote tomaten
  • 100 gram jonge kaas
  • 1 bekertje zure room
  • 2 eetlepels fijngehakte tuinkruiden
  • zoals peterselie, bieslook, kervel, tijm, basilicum, lenteuitjes
  • zout, peper en citroensap

Bereiding:

  1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze schrikken en pel ze.
  2. Snijd zes eieren in smalle partjes en hak de twee resterende eieren fijn.
  3. Snijd tomaten en kaas in dunne reepjes. Roer eipartjes, tomaten en kaas voorzichtig door elkaar.
  4. Maak een sausje van zure room met de fijngehakte eieren, alle groene kruiden, zout peper en citroensap.
  5. Roer alles door elkaar.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>