Recept Crostini’s

Crostini’s zijn erg makkelijk om te maken maar leveren altijd een feestelijke tafel op. Ze zijn – met diverse zaken belegd – gezellig voor bij de borrel maar kunnen ook heel goed de basis zijn voor een mooi Italiaans voorgerecht.

Het gerecht dat je op de foto ziet is overigens zo’n voorgerecht:

Crostini met geroosterd lam, wilde spinazie en een peterselie – citroen vinaigrette. Geserveerd met een klein beetje witte bonen puree en gegarneerd met kleine stukjes gebalanceerde courgette.

Het recept hieronder beschrijf alleen het maken van de basis crostini. Dat lam moet je er zelf even bij denken.

  • Personen: 6
  • Tijd: 10 min.

crostini met lam

Ingrediënten:

  • 1 (oud) stokbrood
  • 2 tenen knoflook
  • olijfolie
  • diverse toppings

Bereiding:

Snij het stokbrood in (schuine) plakken, en rooster het (aan beide kanten) onder de grill. Voor grotere plakken (als basis van een voorgerecht) kun je beter turks brood of chiabatta nemen.

Als de broodjes mooi bruin zijn ‘rasp’ je de knoflook één of twee keer over de broodjes. Daarna met een kwastje rijkelijk met olijfolie besmeren. De Crostini’s zijn klaar om belegt te worden. Lekker met plakjes rijpe tomaat bestrooid met zout en peper of tappenade of gerookte zalm of ansjovis of gorgonzola of …. zoals hierboven.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>