Recept Chimichurri van Alejandro

Chimichurri is een beroemd Argentijnse saus en wordt daar voornamelijk bij ‘beef’ geserveerd. Maar het is ook heerlijk over de aardappels of bij de bbq.

In Argentinië is Chimichurri net zo iets als Erwtensoep in Nederland. Je moeder maakt het altijd het lekkerst. Recepten gaan van generatie op generatie en iedereen maakt het net even anders. Het recept hieronder maakt rode Chimichurri. Er zijn ook recepten voor groene. Maar die heeft nog nooit iemand (lekker) voor me gemaakt en is hier dus (nog) niet te vinden.

  • Voor een “pesto potje” vol
  • Tijd: 15 min.

chimichurri

Ingrediënten:

  • 10 tenen knoflook
  • eetlepel oregano
  • 5 laurier bladen
  • 2 eetlepels (zoete) paprikapoeder
  • eetlepel thijm
  • eetlepel basilicum
  • eetlepel peterselie
  • eetlepel komijnzaad
  • 1 uitje
  • kopje olijfolie
  • scheut (rode) wijnazijn
  • peper en zout
  • eventueel een rode peper

De eetlepels zijn op basis van droge kruiden. Als je verse kruiden gebruikt moet je meer gebruiken.


Bereiding:

Hak de verse kruiden klein. Doe alle ingrediënten (op de ui en de peterselie na) in een mengkom, voeg olie en azijn toe in een verhouding 3 delen olie op 1 deel azijn. Voeg zoveel olie en azijn toe tot alles lekker onder staat. Staafmixer er in en draaien maar. Als alle fijn is voeg je nog de heel fijn gesneden ui en peterselie toe. Proeven en op smaak brengen door extra peper, zout, azijn, etc. toe te voegen.  De volgende dag nog lekkerder.

Een bevriende chef maakt de chimmichurri op basis van gegrilde paprika. Twee of drie paprika’s een minuut of twintig in de oven grillen. Beetje pellen en met olie en knoflook met de staafmixer pureren. Daarna ongeveer het zelfde als hierboven.

2 comments to Chimichurri van Alejandro

  • Hoi Katrijn, geen nieuwsbrief, wel een FB pagina. Al moet ik eerlijk toegeven dat de site wat minder vaak geupdate wordt, sinds ik niet meer in de keuken werkzaam ben.

  • Katrijn

    Hebben jullie een nieuwsbrief? Anders wil ik heel graag op de hoogte gehouden worden van uw recepten! Ben een fervent id keuken… TX!
    Katrijn

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>