Recept Chili Vinnie’s Style

Heerlijke Chili con Carne op Vincent’s manier. Dat betekent meer groente en worst i.p.v. gehakt. Zeer geliefd bij mijn vrienden en vriendinnen.

  • Personen: 4
  • Tijd: 45 min.

chili's

Ingrediƫnten:

  • 2 blikjes Chilibonen
  • 1 blikje Kidneybonen
  • blikje gepelde tomaten
  • 2 braadworsten
  • 1 courgette
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 peentjes of een stuk wortel
  • 1 rode paprika
  • eventueel 1 rode peper
  • zout, peper
  • (veel) paprika of chili poeder
  • oregano
  • olijfolie
  • eventueel een slokje rode wijn.

Bereiding:

Snij alle groenten in prettige blokjes. Snipper de knoflook en snij de pepers klein. Bak de worsten in een braadpan in olie of braadboter in 5 minuten bruin. Haal ze uit de pan en laat ze even afkoelen. Fruit in dezelfde boter de uien en wortel en voeg iets later ook de courgette en paprika toe. Na een paar minuten de knoflook, rode peper, chili poeder toevoegen. Nog 1 minuut laten fruiten en dan afblussen met rode wijn. (Als je geen rode wijn in huis hebt sla je deze stap over.) Voeg nu de worst toe die je inmiddels in halve plakjes hebt gesneden. Zet het vuur laag en voeg de gepelde tomaten toe. Even kapot maken met een vork of zo en daarna alle bonen en wat oregano toevoegen. Nog even laten stoven en daarna serveren in een diep bord met veel toast en hot chilisaus (Tabasco of iets dergelijks). De chili is het lekkerst als je de chili een nacht laat besterven, zodat alle smaken goed op elkaar kunnen inwerken.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>