Recept Bruschetta met Tuinbonen en Pecorino kaas

Heerlijke zomerse bruschetta met tuinbonen – het seizoen is weer begonnen – en pecorino. Tuinbonen heten in het engels trouwens fava beans. Je weet wel die van Silence of the Lambs. Het verschil tussen bruchetta’s en crostini’s is niet altijd geheel duidelijk overigens. Het verschil is dan ook klein. De bruschetta is meer een broodje. Op dit weblog van een culinaire journalist wordt het aardig uitgelegd.

  • Personen: 2 tot 4
  • Tijd: 20 min

bruschetta_tuinbonen_pecori

Ingrediënten:

  • stuk pecorino kaas (rond de twee ons)
  • 250 gram ongedopte tuinbonen. Als je gedopte koop heb je ongeveer een ons nodig.
  • handje verse spinazie
  • sap van 1 citroen
  • takje verse munt
  • eventueel een tomaatje
  • eventueel wat doperwten
  • 1 (oud) stokbrood
  • 2 tenen knoflook
  • olijfolie

Bereiding:

Voor de bruschetta’s:

Zoals ik al eerder zei verschillen bruchetta’s en crostini’s niet veel. Een recept van crostini’s vindt je ook op deHardeGarde. Dit recept kun je gebruiken met als enig verschil dat je wat dikkere plakken brood gebruikt die je net iets korter in de oven doet. Zodat ze net wat zacht van binnen blijven.

Voor de topping:

Dop de tuinbonen. Zelf vind ik het het lekkerst om ze dubbel te doppen. Dat is echter meer werk en smaken verschillen. Was de spinazie en verwijder de harde steeltjes. Meng de bonen met de spinazie. Scheur of snij de 2 a 3 blaadjes munt en meng die er ook door heen. Als je het lekker vindt kun je nu ook nog een tomaatje er door snijden. En de erwten. Op de foto is de bruchetta ook met erwten. Zelf hou ik daar niet zo van dus laat ik die achterwegen.

Snij de tomaat in vieren en verwijder het natte gedeelte (de zaadjes). Snij verder fijn en meng er ook door. Nu maak je deze groente mix aan met het sap van – naar smaak een halve of een hele) – citroen, ruim olijfolie en zout en peper.

Even 10 minuten of een kwartiertje laten intrekken. Proeven en fine-tunen. Vervolgens verdelen over de (lauw-warme) bruschetta’s en garneren met krullen pecorino.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>