Recept Barbecued Ribs (Harlem, NY)

Soul food uit Harlem, New York. Een heerlijke, eigenwijze variant van onze spareribs.

  • Personen: 4
  • Voorbereiding: 15 minuten
  • Nacht marineren
  • Bereiding: 2,5 uur.

bbq ribs

Ingrediënten:

  • 2 kilo varkensribs (eventueel krabbetjes)
  • kleine eetlepel zout
  • kleine eetlepel peper
  • eetlepel ge(vries)droogde rode peper
  • 350 ml blanke azijn
  • 2 stengels selderij
  • 1 kleine groene paprika
  • 1 ui, 350 ml tabasco of andere pepersaus
  • 350 ml tomatenpuree
  • 250 gram suiker
  • sap van twee citroenen en de schil ervan fijngehakt

Bereiding:

Meng zout, rode en zwart peper in een kom. Smeer de ribben hiermee in en leg ze in een schaal. Giet de azijn erbij en laat een nacht afgedekt in de koelkast marineren. Verwarm de oven voor op 175 Celsius. Zet de ribs in de oven voor twee uur. (Het gaat nu behoorlijk stinken in de keuken door de azijn) Maak een mengsel van de tomatenpuree, suiker, en tabasco. Haal de ribben uit de oven en zet de oven nu op 250 graden. Gooi de azijn weg en smeer de ribben in met het tomatenmengsel en doe ze in een schone schaal. Braad het vlees in nog eens 30 minuten gaar. Tijdens deze 30 minuten in een blender de fijngesneden selderij, ui, citroenschil en citroensap pureren. Het mengsel overdoen in een steelpan en 15 minuten laten sudderen. Vervolgens over de gare ribbetjes smeren. Serveren met bijvoorbeeld een gepofte aardappel met zure room, mais en een tomaten salade.

Als je de ribben wil barbequen (voor de echte Barbecued Ribs!) dan gooi je ze 20 minuten op de grill in plaats van dat laatste halfuurtje in de oven.

1 comment to Barbecued Ribs (Harlem, NY)

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>