Recept Barbecue toppers: Sardines & Asperges van de grill

Het barbecue seizoen is inmiddels weer in volle gang. Daarom even een post met mijn favoriete bbq recepten. De kip, karbonades en hamburgers kennen we wel dus hier wat simpele receptjes voor de broodnodige afwisseling. De volgende recepten komen aan bod:

  • Sardines van de grill
  • Asperges van de grill
  • Salami Kaas Maaltijd Salade
  • Sateh Gambing
  • Barbecued ribs


sardines-van-de-grill

Sardines van de grill:

  • 500 – 1000 gram Sardines
  • zeezout
  • citroenen
  • Rode wijn. Beetje harde, met veel tannine die je vervolgens licht koelt
  • Brood of een gepofte aardappel

Bereiding:

Heel simpel en weer eens wat anders. Koop een kilotje sardientjes, haal de ingewanden er uit als dit nog niet gebeurd is (of laat de visboer dit doen) en gooi ze op de grill. Beetje zeezout er over en een minuut of 3-5 aan beide kanten. Vervolgens serveren met een partje citroen, brood en rode wijn. Portugese eten de sardines gewoon met hun handen en bijten het vlees van de graat af.

Asperges van de grill:

  • Pond groene asperges
  • Olijfolie
  • Zout

Bereiding:

Snij een stuk van de onderkant van de asperges en leg ze op de grill. Laat ze lekker een beetje bruin worden. Een minuut of 10 a 15 moeten ze denk ik. Haal ze van de grill en besprenkel ze ruim met olijfolie. Zout er over en klaar.

Salami Kaas Maaltijd Salade

Verder kan ik de Salami Kaas salade van mijn pa van harte aanbevelen. Zelf maak ik hem als maaltijd salade. Dus gewoon zo als in het recept maar met ongeveer 2oo gram fussili (pasta wokkel) toegevoegd. Gewoon koud. Makkelijk mee te nemen en een goede aanvulling bij iedere barbecue.

Tot slot zijn natuurlijk ook de geiten sate van paul en de barbecued ribs heerlijk van een houtskoolgril. Deze twee zijn wel wat meer werk dan de eerdere recepten. Maar dan heb je ook wat.

1 comment to Barbecue toppers: Sardines & Asperges van de grill

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>