Recept Asperges met Geitenkaas in Filodeeg

Het asperge seizoen in begonnen en omdat ze zo goedkoop zijn eten we ze natuurlijk drie keer per week. Als je klaar bent met de ham, het gekookte eitje en de geklaarde boter kun je ze dus ook gewoon in oven schuiven. Met geitenkaas bijvoorbeeld.

PS. Ik kon geen goede foto vinden van dit recept en heb er zelf ook nooit een foto van gemaakt. Als jij het dus maakt verwacht ik een foto! Met witte i.p.v. groene asperges.

  • Personen: 4
  • Tijd: 45 min

asperges-geitenkaas

Ingrediënten:

  • 5 vellen filo(blader)deeg (diepvries)
  • 1 kg witte asperges,
  • goede bos verse basilicum (eetlepel of 3 á 4)
  • 1.25 dl room
  • 3 eieren
  • 125 g geraspte Hollandse Geitenkaas
  • zout
  • versgemalen witte peper
  • 25 g boter

Bereiding:

Kook de asperges zoals je gewend bent. Pureer vervolgens de basilicum met de room, de eieren en de geraspte geitenkaas met een met een staafmixer Breng op smaak met zout en peper. Verwarm de oven voor op 200°C. Laat de boter een beetje smelten en vet de ovenschaal in met de gesmolten boter. Leg de plakjes filodeeg in schaal en besmeer ook de plakjes deeg met wat gesmolten boter.

Schep de asperges uit de pan, laat ze uitlekken en leg ze om en om in de ovenschaal. Giet het roommengsel erover, zet de ovenschaal in het midden van de oven en bak de aspergetaart in ca. 25 minuten goudbruin. Serveer met gebakken krieltjes en een lekkere gemengde salade.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>