Tong op klassiek Franse wijze zelf maken

Wat mij betreft de lekkerste manier om tong klaar te maken. Simpel, puur en subtiel. Heerlijk om op zaterdag op de markt te kopen en ‘s avond met vrienden  te eten. Een goed fles droge verdicchio of pinot grigio dr bij en zie daar: …  Geluk!

Hoewel de vis op Franse wijze bereid is heb ik wel het gevoel dat die Fransen het eigenlijk van ons geleerd hebben. Zij doen het alleen met geklaarde boter. Dat is Frans. Die tong komt gewoon uit de Noord-Zee. Of van de Albert Cuijp. En als ik hem maak, maak ik hem echt wel lekkerder dan die Fransen. Tong op Amsterdamse wijze zou het dus eigenlijk moeten zijn. Maar dat krijg ik er bij Johannes van Dam weer niet door denk ik. Jacque Brel past er overigens goed bij. Maar dan wel met “Port d’ Amsterdam”.

Hoe dan ook … een recept waar ik gelukkig van word.

  • Personen: 4
  • Tijd: 15 min

Tong sole

Bekijk het hele recept: Tong op klassiek Franse wijze