Tomaat dressing voor pasta salade zelf maken

Deze dressing doet het waanzinnig goed over een koude pastasalade met bijvoorbeeld gegrilde groenten.

  • Personen: n.v.t.
  • Tijd: 10 min.

Dressing van tomaat voor pasta salade

Bekijk het hele recept: Tomaat dressing voor pasta salade

Kaasboterhammen zelf maken

Kaasboterhammen. Mijn moeder maakte ze soms voor ons als ze geen zin of tijd had om te koken. Zij voelde zich dan ongetwijfeld schuldig, wij waren zielsgelukkig. Kaasboterhammen!

Jeugdsentiment dus. Maar afgezien daarvan is het een prima manier om van wat oud brood en drie afgekloven korstjes kaas (als als je mazzel hebt, heb je nog een beurs tomaatje)  een top maaltje te maken. Beetje crostini achtig. Heerlijk als tussendoortje of gewoon als je een keer geen zin hebt in een echte maaltijd en morgen wel weer over vitamines na denkt.

En vergis je niet; het zijn geen tosti’s. Tosti’s zijn de Jupiler league. Dit is Champions league.

  • Personen: 1 á 2
  • Tijd: 10 min.

kaasboterham

Bekijk het hele recept: Kaasboterhammen

Salade met spinazie, venkel en hollandse geitenkaas zelf maken

Een van mijn eigen creaties. Dit soort dingen maak ik graag. Fris, Italiaans, licht, gezond, snel en makkelijk. Gewoon mooie ingrediënten kopen, een beetje aankleden en met de salade en een glas witte wijn op het balkon gaan zitten.

  • Personen: 2
  • Tijd: 15 min.

salade-spinazie-hollandse-geitenkaas

Bekijk het hele recept: Salade met spinazie, venkel en hollandse geitenkaas

Gazpacho Andaluz zelf maken

De klassieke Spaanse koude soep. Wereldberoemd en heerlijk voor zwoele zomeravonden.

  • Personen: 6
  • 1 uur bereidingstijd
  • 24 uur intrekken

gazpacho_ingredienten

Bekijk het hele recept: Gazpacho Andaluz