Tomaat dressing voor pasta salade zelf maken

Deze dressing doet het waanzinnig goed over een koude pastasalade met bijvoorbeeld gegrilde groenten.

  • Personen: n.v.t.
  • Tijd: 10 min.

Dressing van tomaat voor pasta salade

Bekijk het hele recept: Tomaat dressing voor pasta salade

Pasta met Zalm, Spinazie en Basilicum zelf maken

Dit snelle recept is een prachtige combinatie. Fluweelzacht en de meer professionele versie van de, in (meisjes) studentenhuizen zo populaire pasta met zalmsnippers en roomsaus.

En een betere foto is natuurlijk welkom. Deze is namelijk van een net iets andere variant. Met aardbeien. Vast van een Amerikaan. Die doen dat soort shit. Het lijkt mij dan weer minder geslaagd.  Maar als het onverhoopt toch lekker is hoor ik het graag. Tot die tijd maak ik hem zonder.

  • Personen: 2
  • Tijd: 20 min.

spinazie_zalm

Bekijk het hele recept: Pasta met Zalm, Spinazie en Basilicum

Pasta Carbonara – Snel en bij mij ook met champignons zelf maken

Hele snelle, klassiek Italiaanse pasta. Zelf maak ik carbonara meestal met tagliatelle maar met penne of spaghetti kan natuurlijk net zo goed. Helemaal klassiek maak ik hem overigens niet. Ik vind het lekker om er wat champignons door te doen en de room hoort er volgens mij eigenlijk ook niet in. Al doet bijna iedereen het zo. Feitelijk is Carbonara alleen met ei, spek en parmezaan. Zoals op de foto dus. Die in Italië gemaakt is in niet bij mij thuis. Ik hou niet zo van rauwe eidooiers …

  • Personen: 2
  • Tijd: 10 min.

pasta_carbonara

Bekijk het hele recept: Pasta Carbonara – Snel en bij mij ook met champignons

Saltimbocca Alla Romana met Fettuccine – Secondi Piatti zelf maken

Saltimbocca – een Italiaanse klassieker – betekend letterlijk “Springt in de mond”. Secondi Piatti is de tweede ronde. Of wat wij hier het hoofdgerecht noemen. En fettuccine is de dunnere vorm van tagliatelle. Kortom; als hoofdgerecht hebben we vandaag iets wat in de mond springt en wat dunne lint pasta. Dat wat in de mond springt zijn overigens heerlijk malse kalfsschnitzels met parmaham en salie.

Zo, nu we het recept vertaald hebben kunnen we het gaan maken. Aangezien er voor dit recept 3 dingen min of meer tegelijk klaar moeten zijn, die ook nog eens alle drie kort – 10 minuten – nodig hebben, vraagt het recept wat van je ‘timing skills’. Neem vooraf dus even de tijd alles goed voor te bereiden en te plannen.

Dan nog even over de Schnitzels. Eigenlijk maak je het met (platgeslagen) kalfsoesters. In Nederland worden die ook wel als Schnitzels verkocht. Om zeker te zijn dat je het goede vlees hebt kun je ze het beste bij een echte slager halen. Je kunt kalfsoesters plat slaan door ze tussen twee lagen plasticfolie te leggen en voorzichtig met een koekenpan op te rossen. De slager kan dit ook voor je doen.

  • Personen: 4
  • Tijd: 20 min

Kalfsoester met parmaham en salie

Kalfsoester met parmaham en salie - photo by Alex Dow

Bekijk het hele recept: Saltimbocca Alla Romana met Fettuccine – Secondi Piatti