Gremolata zelf maken

Gremolata is een klassiek Italiaans receptje – op basis van citroenzeste, peterselie en knoflook – dat op velerlei vlakken inzetbaar is. Het betekend zoiets als ‘vullen’ en de Italiaan zet het in bij stoofschotels (Ossobuco), over pasta’s en crostini’s en in soep. Het is krachtig van smaak en heerlijk fris. Bovendien is het heel simpel en klaar in een handomdraai.

Zelf gebruik ik het heel graag bij vis. Heerlijk over een gegrilde tonijnsteak of bij een schol- of tongfilet in combinatie met wat geklaarde boter.

  • Personen: 6 a 8
  • Tijd: 10 min.

Gremolata

Bekijk het hele recept: Gremolata

Vin & Sil’s Ceasar Salade met Kip zelf maken

Misschien wel ons lievelingsgerecht. We bestellen het in ieder geval (bijna) nooit meer in een restaurant. Dat valt namelijk altijd tegen. We maken het zelf namelijk beter.

Het is niet helemaal het originele Ceasar salade recept maar daarom staat hij ook op deHardeGarde.  Maar wel gewoon met croutons, ansjovis, mayodressing en parmesan. En lekkere kip dus. Geen filet, dat is veel te droog. Lekkere sappig poten, die we een beetje pittig (laten) kruiden.

Wij maken de onderstaande salade vaak voor 2 personen als hoofdgerecht. Het kan echter ook prima voor ongeveer zes personen een voorgerecht zijn.

  • Personen: 2 of 6
  • Tijd: 45 min.

ceasar_met_kip

Bekijk het hele recept: Vin & Sil’s Ceasar Salade met Kip

Pasta Carbonara – Snel en bij mij ook met champignons zelf maken

Hele snelle, klassiek Italiaanse pasta. Zelf maak ik carbonara meestal met tagliatelle maar met penne of spaghetti kan natuurlijk net zo goed. Helemaal klassiek maak ik hem overigens niet. Ik vind het lekker om er wat champignons door te doen en de room hoort er volgens mij eigenlijk ook niet in. Al doet bijna iedereen het zo. Feitelijk is Carbonara alleen met ei, spek en parmezaan. Zoals op de foto dus. Die in Italië gemaakt is in niet bij mij thuis. Ik hou niet zo van rauwe eidooiers …

  • Personen: 2
  • Tijd: 10 min.

pasta_carbonara

Bekijk het hele recept: Pasta Carbonara – Snel en bij mij ook met champignons

Lauwwarme salade van krieltjes, peultjes, en nog zo wat zelf maken

Mooie en snelle maaltijdsalade met knapperige groente, krieltjes, wat worst en Parmezaan. Standaard voor twee personen.

  • Personen: 2
  • Tijd: 10 min

peultjes

Bekijk het hele recept: Lauwwarme salade van krieltjes, peultjes, en nog zo wat

Salade van Venkel, Parmesan en Rucola zelf maken

Heerlijke fris knapperige salade voor er bij. Een beetje Jamie Oliver style. Heel makkelijk, heel snel, heel puur.  Heerlijk bij kalfsvlees of als voorgerecht met bijvoorbeeld carpaccio.

  • Tijd: 10 min
  • Eventueel klein uurtje laten staan

parmasan rucola salad

Bekijk het hele recept: Salade van Venkel, Parmesan en Rucola