Marokkaanse rode linzensoep Vinny style zelf maken

Lekkere rode linzen soep, pittige en exotisch gekruid. De soep is echter niet helemaal origineel Marokkaans, omdatik er chorizo in verwerk (Vinny Style).

Aangezien chorizo niet echt halal te noemen is vallen de Moslims hier af denk ik. Maar dat is niet nodig; zonder chorizo (en met mergues) is hij zeker net zo lekker.

  • Personen: 6
  • Tijd: 30 min + 1 nacht besterven

Rode linze

Bekijk het hele recept: Marokkaanse rode linzensoep Vinny style

Heerlijke Romige Gele Paprikasoep zelf maken

Romige gele paprikasoep

  • Personen: 4
  • Tijd: 30 min.

gele paprikasoep

Bekijk het hele recept: Heerlijke Romige Gele Paprikasoep

Philly Cheese Steak zelf maken

Als je in een Philly Cheese Steak bijt, loopt het vet onherroepelijk je mouw in. De echte liefhebber kenmerkt zich dan ook door het aannemen van een speciale positie bij het eten, ‘the Philly lean’: staand op straat, het hoofd voorover gebogen naar het druipende broodje, zodat het vet niet op je kleren maar op de grond valt. (bron: Philly Cheese Steak | de Volkskrant)

  • Personen: 4
  • Tijd: 10 min.

philly chees steak

Bekijk het hele recept: Philly Cheese Steak

Chimichurri van Alejandro zelf maken

Chimichurri is een beroemd Argentijnse saus en wordt daar voornamelijk bij ‘beef’ geserveerd. Maar het is ook heerlijk over de aardappels of bij de bbq.

In Argentinië is Chimichurri net zo iets als Erwtensoep in Nederland. Je moeder maakt het altijd het lekkerst. Recepten gaan van generatie op generatie en iedereen maakt het net even anders. Het recept hieronder maakt rode Chimichurri. Er zijn ook recepten voor groene. Maar die heeft nog nooit iemand (lekker) voor me gemaakt en is hier dus (nog) niet te vinden.

  • Voor een “pesto potje” vol
  • Tijd: 15 min.

chimichurri

Bekijk het hele recept: Chimichurri van Alejandro