Bruschetta met Tuinbonen en Pecorino kaas zelf maken

Heerlijke zomerse bruschetta met tuinbonen – het seizoen is weer begonnen – en pecorino. Tuinbonen heten in het engels trouwens fava beans. Je weet wel die van Silence of the Lambs. Het verschil tussen bruchetta’s en crostini’s is niet altijd geheel duidelijk overigens. Het verschil is dan ook klein. De bruschetta is meer een broodje. Op dit weblog van een culinaire journalist wordt het aardig uitgelegd.

  • Personen: 2 tot 4
  • Tijd: 20 min

bruschetta_tuinbonen_pecori

Bekijk het hele recept: Bruschetta met Tuinbonen en Pecorino kaas

Smoothie van Watermeloen en Munt (event. met vodka) zelf maken

Heerlijk verfrissende smoothy voor de zomer.

  • Personen: 4 – 8
  • Tijd: 10 min.

meloen-munt

Bekijk het hele recept: Smoothie van Watermeloen en Munt (event. met vodka)

Cuban Mojito zelf maken

Deze beroemde Cubaanse cocktail is een verfrissende combinatie van rum, munt, suiker en limoen, ijs en bruisend soda water. Het was één van de favoriete cocktails van schrijver en reiziger Ernest Hemingway. Dat mannetje dat net als ik met een moleskin in zijn achterzak rondliep. En Mojito’s dronk. 

  • Personen: 2
  • Tijd: 10 min.

cuban-mojito

Bekijk het hele recept: Cuban Mojito

Thé Marocain (of Marokkaanse thee) zelf maken

Marokkaanse Thee; een echte opkikker tegen de Knock Out van sufheid! Heerlijk met verse munt en veel suiker. Santé.

  • Personen: 2
  • Tijd: 10 min

marokkaanse thee set

Bekijk het hele recept: Thé Marocain (of Marokkaanse thee)