Tiramisu (van lange vingers of cantucchini) zelf maken

De Italiaanse dessert klassieker. Wie kent hem niet. Zelf vind ik dat er betere dessert bestaan maar ik maak hem graag voor mijn meisje. Daarom houd ze van me. Mijn tiramisu is het geheim; al die andere zaken schijnen er (op dat moment i.i.g.) niet meer toe te doen. Afrodisiacum pur sang. Tiramisu betekend overigens: “neem me op”. Dat klopt dus wel.

Zelf maak ik hem ook wel met Cantuccini koekjes in plaats van lange vingers.

  • Personen: 4
  • Tijd: 30 minuten bereiden
  • Tijd: 120 minuten opstijven

tiramisu

Bekijk het hele recept: Tiramisu (van lange vingers of cantucchini)

Frozen Cappuccino of Frappe zelf maken

Wij noemen het IJskoffie, Grieken noemen het Frappe en Amerikanen meestal Frozen Cappiciono. Hoe dan ook; een toppertje voor de zomer!

De koude koffie met het warme melkschuim maken dit drankje tot een spannende sensatie.

  • Personen: 1
  • Tijd: 5 min
frozen cappucino

frozen cappucino

Bekijk het hele recept: Frozen Cappuccino of Frappe