Gremolata zelf maken

Gremolata is een klassiek Italiaans receptje – op basis van citroenzeste, peterselie en knoflook – dat op velerlei vlakken inzetbaar is. Het betekend zoiets als ‘vullen’ en de Italiaan zet het in bij stoofschotels (Ossobuco), over pasta’s en crostini’s en in soep. Het is krachtig van smaak en heerlijk fris. Bovendien is het heel simpel en klaar in een handomdraai.

Zelf gebruik ik het heel graag bij vis. Heerlijk over een gegrilde tonijnsteak of bij een schol- of tongfilet in combinatie met wat geklaarde boter.

  • Personen: 6 a 8
  • Tijd: 10 min.

Gremolata

Bekijk het hele recept: Gremolata

Gazpacho Andaluz zelf maken

De klassieke Spaanse koude soep. Wereldberoemd en heerlijk voor zwoele zomeravonden.

  • Personen: 6
  • 1 uur bereidingstijd
  • 24 uur intrekken

gazpacho_ingredienten

Bekijk het hele recept: Gazpacho Andaluz

Crostini’s zelf maken

Crostini’s zijn erg makkelijk om te maken maar leveren altijd een feestelijke tafel op. Ze zijn – met diverse zaken belegd – gezellig voor bij de borrel maar kunnen ook heel goed de basis zijn voor een mooi Italiaans voorgerecht.

Het gerecht dat je op de foto ziet is overigens zo’n voorgerecht:

Crostini met geroosterd lam, wilde spinazie en een peterselie – citroen vinaigrette. Geserveerd met een klein beetje witte bonen puree en gegarneerd met kleine stukjes gebalanceerde courgette.

Het recept hieronder beschrijf alleen het maken van de basis crostini. Dat lam moet je er zelf even bij denken.

  • Personen: 6
  • Tijd: 10 min.

crostini met lam

Bekijk het hele recept: Crostini’s

Chimichurri van Alejandro zelf maken

Chimichurri is een beroemd Argentijnse saus en wordt daar voornamelijk bij ‘beef’ geserveerd. Maar het is ook heerlijk over de aardappels of bij de bbq.

In Argentinië is Chimichurri net zo iets als Erwtensoep in Nederland. Je moeder maakt het altijd het lekkerst. Recepten gaan van generatie op generatie en iedereen maakt het net even anders. Het recept hieronder maakt rode Chimichurri. Er zijn ook recepten voor groene. Maar die heeft nog nooit iemand (lekker) voor me gemaakt en is hier dus (nog) niet te vinden.

  • Voor een “pesto potje” vol
  • Tijd: 15 min.

chimichurri

Bekijk het hele recept: Chimichurri van Alejandro