Saltimbocca Alla Romana met Fettuccine – Secondi Piatti zelf maken

Saltimbocca – een Italiaanse klassieker – betekend letterlijk “Springt in de mond”. Secondi Piatti is de tweede ronde. Of wat wij hier het hoofdgerecht noemen. En fettuccine is de dunnere vorm van tagliatelle. Kortom; als hoofdgerecht hebben we vandaag iets wat in de mond springt en wat dunne lint pasta. Dat wat in de mond springt zijn overigens heerlijk malse kalfsschnitzels met parmaham en salie.

Zo, nu we het recept vertaald hebben kunnen we het gaan maken. Aangezien er voor dit recept 3 dingen min of meer tegelijk klaar moeten zijn, die ook nog eens alle drie kort – 10 minuten – nodig hebben, vraagt het recept wat van je ‘timing skills’. Neem vooraf dus even de tijd alles goed voor te bereiden en te plannen.

Dan nog even over de Schnitzels. Eigenlijk maak je het met (platgeslagen) kalfsoesters. In Nederland worden die ook wel als Schnitzels verkocht. Om zeker te zijn dat je het goede vlees hebt kun je ze het beste bij een echte slager halen. Je kunt kalfsoesters plat slaan door ze tussen twee lagen plasticfolie te leggen en voorzichtig met een koekenpan op te rossen. De slager kan dit ook voor je doen.

  • Personen: 4
  • Tijd: 20 min

Kalfsoester met parmaham en salie

Kalfsoester met parmaham en salie - photo by Alex Dow

Bekijk het hele recept: Saltimbocca Alla Romana met Fettuccine – Secondi Piatti