Obama’s Chili zelf maken

Volgens Sylvia Witteman is Obama gek op chili.
Geen idee hoe hij het lekker vindt, maar dit is wel een goed recept!

  • Personen: 4
  • Tijd: 20 minuten en +/- 2 (of 1) uur sudderen

obama chili

Bekijk het hele recept: Obama’s Chili

Hete Kip Piri Piri zelf maken

Er zijn vele manieren om hete kip te bereiden, dit is er slecht 1 van. Wel heel lekker overigens. De ‘point’ is dat je een beetje moet experimenteren en variëren tot je je eigen “hete kippetje” heb gevonden. En dit recept is een erg goede basis. Het is een Afrikaanse versie overigens. De meeste Nederlanders kennen Frango piri piri via de Portugese. Het is ook de Portugese naam. Maar aangezien o.a. Angola een voormalig Portugese kolonie is heet hij daar dus ook zo. Surinamers noemen het gewoon weer hete kip. Die zijn zo makkelijk.

Piri Piri is eigenlijk een pepersaus. Een soort Portugese of Angolese sambal zeg maar. In een hoop recepten die ik tegenkom gaan mensen er vanuit dat de peper piri piri heet. Kip met peper in dat geval. In mijn ogen ligt het dus iets gecompliceerder. Kip met peper maak ik in 3 minuten. Kip piri piri niet! Dit recept gaat dus over geroosterde kip, gemarineerd in hete pepersaus.

  • Personen: 8
  • Voorbereiden: 1 uur
  • Marineren: 12 uur
  • Afmaken: 1 uur

hete-kip

Bekijk het hele recept: Hete Kip Piri Piri

Chile Rellenos uit New-Mexico zelf maken

Dit recept heb ik geleerd tijdens mijn reis in New Mexico. Van origine komt dit gerecht echter uit de Mexicaanse stad Puebla. De peper die voor dit recept gebruikt wordt, wordt dan ook de poblano chile genoemd.

Er bestaan veel varianten van de chile rellenos. Dit recept beschrijft twee verschillende bereidingswijzen waarin de pepers in beide gevallen worden gevuld met kaas. Uiteraard kun je ze ook vullen met kip (pollo) of (pinto) beans.
Verder kun je natuurlijk andere soorten chilipepers gebruiken. De pepers die in Nederland te verkrijgen zijn, zijn over het algemeen pittiger en kleiner dan de gemiddelde peper in Latijns-Amerika. Zoek naar grote pepers die passen bij je smaak. Eventueel kun je het gerecht ook nog maken met (punt) paprika’s, mocht je niet van pittig houden. En je eigen inzichten of de beste plek in Amsterdam om pepers te kopen deel je natuurlijk met ons in de comments van dit recept. Zelf bestel ik af en toe wat shit direct uit New Mexico via deze webwinkel via deze webwinkel. Maar een Amsterdams alternatief is misschien handiger.

  • Personen: 4
  • Tijd: 60 min.

chili rellenos

Bekijk het hele recept: Chile Rellenos uit New-Mexico

Barbecued Ribs (Harlem, NY) zelf maken

Soul food uit Harlem, New York. Een heerlijke, eigenwijze variant van onze spareribs.

  • Personen: 4
  • Voorbereiding: 15 minuten
  • Nacht marineren
  • Bereiding: 2,5 uur.

bbq ribs

Bekijk het hele recept: Barbecued Ribs (Harlem, NY)

Chili Vinnie’s Style zelf maken

Heerlijke Chili con Carne op Vincent’s manier. Dat betekent meer groente en worst i.p.v. gehakt. Zeer geliefd bij mijn vrienden en vriendinnen.

  • Personen: 4
  • Tijd: 45 min.

chili's

Bekijk het hele recept: Chili Vinnie’s Style