Wentelteefjes zelf maken

Wentelteefjes – of ‘turning bitches’ zoals mijn horeca collega’s ze allemaal noemen – zijn een oud Hollandse manier van rest brood verwerken. De Fransen doen het ook maar dan heet het ‘Pain Perdu’. Ook grappig, maar minder.

Deel van het succes schuilt dan ook in het gebruik van oud brood. Met vers brood worden ze te zompig en gaan ze heel snel stuk. Maar goed gemaakt zijn ze minstens net zo warm, zoet en troostrijk als Oma’s volle boezem van 30 jaar terug.

Hollandse Haute Cuisine met een vleugje weemoed en veel bruine basterdsuiker.

  • Personen: 4
  • Tijd: 15 min.

Wentelteefjes

 

Bekijk het hele recept: Wentelteefjes

Crostini’s zelf maken

Crostini’s zijn erg makkelijk om te maken maar leveren altijd een feestelijke tafel op. Ze zijn – met diverse zaken belegd – gezellig voor bij de borrel maar kunnen ook heel goed de basis zijn voor een mooi Italiaans voorgerecht.

Het gerecht dat je op de foto ziet is overigens zo’n voorgerecht:

Crostini met geroosterd lam, wilde spinazie en een peterselie – citroen vinaigrette. Geserveerd met een klein beetje witte bonen puree en gegarneerd met kleine stukjes gebalanceerde courgette.

Het recept hieronder beschrijf alleen het maken van de basis crostini. Dat lam moet je er zelf even bij denken.

  • Personen: 6
  • Tijd: 10 min.

crostini met lam

Bekijk het hele recept: Crostini’s