Klassieke Steak Tartare zelf maken

De Steak Tartare wordt steeds populairder in Nederland. Deze Franse klassieker van rauw, rood vlees is lekker mannelijk, vrij snel te maken en heerlijk met sla en frietjes.

De steak tartaar wordt gemaakt van gehakte biefstuk. Ook in Nederland noemen we dit Tartaar. Maar de Fransen brengen het veel verder op smaak en serveren het bovendien rauw. In Nederland bakken we ze vaker. De Fransen doen dat ook wel, maar dan heet het Steak Haché.  Het zelfde vlees, maar dan minder op smaak gemaakt (zout, peper, eventueel een eitje) en dat kort gebakken. Maar die maken we dus niet. We maken Steak Tartare. Scheelt weer een pan afwassen.

Het recept hieronder gaat uit van een hoofdgerecht. Als voor- of lunchgerecht kan hij natuurlijk ook, dan gebruik je gewoon (net iets meer dan) de helft. Wat chips in plaats van friet en een kleiner sla garnituurtje.

  • Personen: 2
  • Tijd: 25 min.

Bekijk het hele recept: Klassieke Steak Tartare