Barbecue toppers: Sardines & Asperges van de grill zelf maken

Het barbecue seizoen is inmiddels weer in volle gang. Daarom even een post met mijn favoriete bbq recepten. De kip, karbonades en hamburgers kennen we wel dus hier wat simpele receptjes voor de broodnodige afwisseling. De volgende recepten komen aan bod:

  • Sardines van de grill
  • Asperges van de grill
  • Salami Kaas Maaltijd Salade
  • Sateh Gambing
  • Barbecued ribs


sardines-van-de-grill

Bekijk het hele recept: Barbecue toppers: Sardines & Asperges van de grill

Asperges met Geitenkaas in Filodeeg zelf maken

Het asperge seizoen in begonnen en omdat ze zo goedkoop zijn eten we ze natuurlijk drie keer per week. Als je klaar bent met de ham, het gekookte eitje en de geklaarde boter kun je ze dus ook gewoon in oven schuiven. Met geitenkaas bijvoorbeeld.

PS. Ik kon geen goede foto vinden van dit recept en heb er zelf ook nooit een foto van gemaakt. Als jij het dus maakt verwacht ik een foto! Met witte i.p.v. groene asperges.

  • Personen: 4
  • Tijd: 45 min

asperges-geitenkaas

Bekijk het hele recept: Asperges met Geitenkaas in Filodeeg

Risotto met Asperges zelf maken

Het seizoen is bijna weer begonnen! Asperges. Goddelijke, licht erotisch en gezond. Vanaf mei zijn ze op hun top. In combinatie met risotto vormen ze een een prachtige combinatie. Heerlijk als als lunch, voorgerecht (de helft van de ingrediƫnten gebruiken) of heerlijk licht hoofdgerecht op een warme avond in het voorjaar. Serveren met een strak droge witte wijn. Een ziltige Siciliaans bijvoorbeeld. Echte liefde!

  • Personen: 3 a 4
  • Tijd: 30 min


asperges risotto

Bekijk het hele recept: Risotto met Asperges

Salade van Asperges, Artisjokken en Gamba’s zelf maken

Het asperge seizoen en de zomer zijn weer op komst. Tijd voor een heerlijk lichte salade met asperges dus.

  • Personen: 4
  • Tijd: 30 min


groene asperges te koop

Bekijk het hele recept: Salade van Asperges, Artisjokken en Gamba’s