Normandische Patrijs (of Fazant) zelf maken

Ik heb zelden van mijn leven zo snel, zo lekker, zo een eenvoudig en bijzonder gerecht gemaakt. Maak niet de fout er andere ingrediënten bij te gebruiken dan die zijn beschreven. Geen bijgerechten!!! Alleen dit maal. Al je chakra’s gaan er van kriebelen.

  • Personen: 2      bij 4 personen dubbele hoeveelheid maar minder appels (geen 6 maar 4)
  • Voorbereiding: 15 min.
  • Oventijd 60 minBekijk het hele recept: Normandische Patrijs (of Fazant)

Witlof salade met Granny Smith, krokant spek, kaas en walnoot zelf maken

Oke, ik geef het toe. Deze heb ik gejat! Ik zag hem op TV en heb het gemaakt. Helaas was er echt niets op aan te merken. Het was zelfs beter dan mijn eigen witlof sla. Daarom dus deze op dehardegarde ipv mijn eigen slaatje.

Ik ben zelf helemaal gek op witlof. Gezond, fris, makkelijk en goedkoop. Lekker met rozijntjes, walnoot en een appeltje. Wat wil je nog meer. En met het feit dat dit klassiek receptje binnen een kwartiertje op tafel staat, is er helemaal geen reden meer om het niet te maken.

Qua auteursrechten is het wel wat lastig. Ik verander namelijk (bijna) niets. Daarom link ik maar even door naar het echte recept. Bij wijze van bron vermelding. Ze hebben een leuk videotje op hun site waarin het hele recept uitgelegd wordt. Credits naar het gezellige Vlaamse mannetje dus.

  • Personen: 4
  • Tijd: 20 min.

Bekijk het hele recept: Witlof salade met Granny Smith, krokant spek, kaas en walnoot

Spaanse Sangria zelf maken

De zon schijnt, de zomervakantie is begonnen; tijd voor bikini’s, Sangria en hoofdpijn!

  • Personen: 6 -10
  • Tijd: 20 min bereiden & paar uurtjes marineren

sangria

Bekijk het hele recept: Spaanse Sangria

Tarte Tatin = taart met gekarameliseerde appel zelf maken

De taart is bedacht door twee lijpe fransoose die de taart per ongeluk op hun kop bakte. En dat doen die franse dus nog steeds. Het deeg wordt hierdoor knapperiger terwijl de appels in de suiker lekker liggen te karameliseren. De zusters Tartin zijn overigens de schuldige.

Met appels is de klassieke bereiding. Zelf vind ik de taart eigenlijk lekkerder met verse abrikozen. Die hebben iets meer zuur dan een appel. Wat mooi gaat met de karamel. Zelfde recept maar dan met halve abrikozen i.p.v. plakjes appel. 10 a 15 stuks heb je nodig. Afhankelijk van de grote van je pan.

  • Personen: 6
  • Tijd: 60 min.

tarte-tatin_v2

Bekijk het hele recept: Tarte Tatin = taart met gekarameliseerde appel