gekonfijte ui met ansjovis op bladerdeeg zelf maken

Dit is ook een heerlijke tapa. Ik heb het laatst ook een keer als crouton gemaakt bij een vissalade. Is ook super. Snel en makkelijk. Een ideale borrelhap.

  • Personen: 4
  • Tijd: 30 min.

geconfijte ui met ansjovis

Bekijk het hele recept: gekonfijte ui met ansjovis op bladerdeeg

Russisch Ei (Salade) zelf maken

Russische ei is een soort voorgerecht, dat je tegenwoordig nog maar weinig tegen komt. Het is een soort groente-salade met ei en volgens de meeste recepten ook met vis. En mayo is het toverwoord!

De een kiest 2 halve gekookte eitjes met mayo en zalmeitjes die op wat boontjes en wortel gelegd worden. De ander maakt er een hele rijke salade schotel van, met veel diverse soorten vis, de men met met minimaal 6 man moet aanvallen.

Het recept van mijn vader (hieronder) komt het dichtst in de buurt van dat laatste. Het is een maaltijdsalade met heel veel lekkere visjes die het (familie) traditiegetrouw erg goed doet op de eerste zomerse dag van het jaar. Beetje Oud-Hollands/Jordanees/Opa&Oma voelt zich dan helemaal in zijn nopjes. Hoewel de Belgen hem geloof ik bedacht hebben en de Russen er overigens niets mee te maken hebben. Oud-Hollands ook door het type vis, dat mijn vader gebruikt. Panharing, (peper)makreel en vette IJsselmeer paling.

  • Personen: Twee tot vier
  • Tijd – voorbereiden: 20 minuten: eieren en aardappelen koken, eventueel vis pocheren.
  • Tijd – bereiden: 20 minuten.


Bekijk het hele recept: Russisch Ei (Salade)

Vin & Sil’s Ceasar Salade met Kip zelf maken

Misschien wel ons lievelingsgerecht. We bestellen het in ieder geval (bijna) nooit meer in een restaurant. Dat valt namelijk altijd tegen. We maken het zelf namelijk beter.

Het is niet helemaal het originele Ceasar salade recept maar daarom staat hij ook op deHardeGarde.  Maar wel gewoon met croutons, ansjovis, mayodressing en parmesan. En lekkere kip dus. Geen filet, dat is veel te droog. Lekkere sappig poten, die we een beetje pittig (laten) kruiden.

Wij maken de onderstaande salade vaak voor 2 personen als hoofdgerecht. Het kan echter ook prima voor ongeveer zes personen een voorgerecht zijn.

  • Personen: 2 of 6
  • Tijd: 45 min.

ceasar_met_kip

Bekijk het hele recept: Vin & Sil’s Ceasar Salade met Kip