De Beste Desserts!

WentelteefjesWentelteefjes - of 'turning bitches' zoals mijn horeca collega's ze allemaal noemen - zijn een oud Hollandse manier van rest brood verwerken. De Fransen doen het ook maar dan heet het 'Pain Perdu'. Ook grappig, maar minder. Deel van het succes schuilt dan ook in het gebruik van oud brood. Met vers brood worden ze te zompig en gaan ze heel snel stuk. Maar goed gemaakt zijn ze minstens net zo warm, zoet en troostrijk als Oma's volle boezem van 30 jaar terug. Hollandse Haute Cuisine met een vleugje weemoed en veel bruine basterdsuiker.
  • Personen: 4
  • Tijd: 15 min.
Wentelteefjes  

more ...Bananencake met stukjes chocolade en nootCake is snel, makkelijk en lekker. Fijne bijkomstigheid is dat je hele huis heerlijk ruikt naar mooie, vervolgen tijden. En cake is een goede restverwerker. Voor overrijpe bananen bijvoorbeeld.

  • Personen: 10
  • Tijd: 20 min.

Bananen Chocolade Cakemore ...IJstaart uit de ovenEen makkelijk recept voor een zeer spectaculair toetje! IJs in de oven; het lijkt misschien een beetje eng, maar door het ijs te isoleren met cake en eiwit blijft het ijs koud. De buitenkant zal dan ook warm zijn, maar van binnen blijft de taart heerlijk koud.
  • Tijd: 60 min.
IJstaart uit de oven

more ...Stoofpeertjes – met hangop en kletskoppenStoofperen. Klassiek Hollands en niet moeilijk. Gewoon lekker zo, of om te combineren tot prachtige desserts. Maar ook in combinatie met wild zijn ze voortreffelijk. Haute Cuisine van eigen bodem!
  • Personen: 4
  • Tijd: 150 min.
  • Letop! de Hangop maak je minimaal 4 uur van te voren. De tijd hierboven heeft betrekking op de stoofperen.
stoofpeertjes

more ...Sticky Toffee Pudding = Karamel CakeAls ik een vrouw was zou ik dit eten wanneer ik ongesteld of zwanger ben. Karamel cake geeft zo'n mierzoete "comfort vibe". Aangezien ik een man ben en dus niet ongesteld wordt, eet ik het gewoon als het ergens op de kaart staat. Of als ik zin heb om het te maken. Een Engelse uitvinding, die Stiky Toffee Pudding. Dit, Fish and Chips en bacon verklaart het formaat van de gemiddelde Engelse vrouw op Tenerife. Maar goed, Nigella Lawson is er ook gek op en die is nog steeds ' lekker'. Het kan dus wel; Sticky Toffee en sex appeal. Ik zorg voor de sticky shit, jij voor het sex appeal. Goed?
  • Personen: 6
  • Tijd: 50 min.


more ...Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>